Fredagsbar – Østersbar

Byens største udvalg og bedste pris!

 fredage & lørdage fra kl. 12-22

Frisklandede østers!

Barens udvalg varierer i forhold til dagens fangst !

Fast på menukortet har vi:

Danske Limfjordsøsters

Perle Blanche, Frankrig

Gillardeau, Frankrig

Roumegous Fine, Frankrig

Tarbourich, Frankrig

serveres med citron & havtornvinaigrette

Se beskrivelse af hver østers herunder:

Et glas bobler til?

Mailly champagne

Pr. glas 95 kr.  ·  pr. flaske 550 kr.

Moët champagne

Pr. flaske 900 kr.

Østers guide
(saltgrad 1-10)

Alle vores østers er serveret med havtorn-vinaigrette, citron, tabasco og toast

Limfjord, DK Str. 2.

Saltgrad 5, kødfuld, let sødme, nøddeagtige noter, meget mineralsk,

nærmest ’flintesten’ i smagen. Flade danske østers. Forhold som stærk gennemstrømning og dermed tilgang af føde for østersene gør, at de bliver særligt store og stærke.

Perles Blanches, FR Str. 3.

Saltgrad 3, cremet, mild, sød, mild tangsmag, let salt, vidunderlig mineralsk eftersmag

En østers af høj kvalitet udviklet af den højt anerkendte fiskehandler Reynaud i Paris på efterspørgsel af toprestauranter i Paris. De dyrkes kun udvalgte steder i Frankring efter strikse regler. En meget elegant gastronomisk østers.

Gillardeau, FR Str. 3.

Saltgrad 6, mineralsk, let cremet, saftigt bid, kødfuld, let salt, lidt sødme, umami.

Hos Gillardeau dyrkes der kun Spéciales, dvs. de bedste af de bedste. Hver østers får et ’G’ stemplet ind i underskallen for genkendelighed og for at sikre, at disse kun sælges som Gillardeau. -En ren feinschmecker- østers.

Tarbouriech, FR Str. 2.

Saltgrad 8-9, kødfuld, saftig, renhed i smagen, sprød, ret salt, superb!

Kommer fra Sydfrankrig – Opskriften er at lige inden de er fuldvoksne, klistres østersene på snore og hænges i vandet. Dette gør dem stærkere og fastere i kødet og det fremhæver en kompleks og elegant eftersmag

– helt klart en af verden bedste østers!

Roumégous Fine, FR Str. 3

Saltgrad 7, saltvand, havsmag, mineraler, frisk smag, ingen fedme.

Huset Roumégous ligger i Vestfrankrig og er en af de ældste østersproducenter i området. De produceres efter en klassisk metode og tager generelt 1 år længere at producere en normen for denne østerskvalitet.

Aktiviteter Illum Rooftop